Новини

02.05.2019
1820

Ганна Мелеганич стала регіональним лідером порозуміння Програми розвитку ООН в Україні в Закарпатській області

Ганна Мелеганич стала регіональним лідером порозуміння 
Програми розвитку ООН в Україні в Закарпатській області

20 квітня в м. Київ відбулася стратегічна сесія для регіональних лідерів порозуміння Програми розвитку ООН в Україні.

На заході були присутні близько 40-ка лідерів порозуміння ПР ООН з 20-ти областей України, які виявили бажання та були обрані з-поміж інших для того, щоб просувати цінності толерантності, взаємоповаги, ненасильництва, дотримання прав людини.  Закарпатську область представляла доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин, директор Ресурсного центру зі сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич. Також до тренінгу приєдналися представники ПРООН та Посланці толерантності ПРООН.

Під час заходу Посланці та Посланниці толерантності ПРООН говорили про Кампанію та свою роль у просуванні взаємоповаги, ознайомилися з діяльністю ПРООН у сфері захисту прав людини. Регіональні лідери порозумінь в  групах обговорили які основні види дискримінації та випадки нетолерантності й недотримання прав людини в областях України і яким чином це можна змінити. Новообрані лідери попрацювали над формулюванням місії, цінностей, мети діяльності Регіональних лідерів порозуміння та Посланців толерантності ПРООН. 

Довідка. Комунікаційна Кампанія з просування толерантності та взаєморозуміння #RespectUA за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні має на меті зменшення агресії та нетерпимості у суспільстві, посилення діалогу серед різних соціальних груп.

До проекту наразі залучені Посланці та Посланниці толерантності, які є лідерами думок і здобули визнання у різних сферах. З 2017 року 12  відомих українок та українців стали посланцями толерантності ПРООН в Україні. Завдяки цьому питання рівності потужніше зазвучали не тільки на сторінках конвенцій, не лише у правозахисті, а й у музиці, екології, медіа, театрі, спорті, співі, арт мистецтві, літературі.  Протягом 2017-2018 провели близько 40 заходів у різних областях.

Детальніше про Кампанію на сайті Програми розвитку ООН: http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/operations/get-involved/reinvent-respect-campaign.html

Завданням Регіональної лідерської програми є налагодження взаємодії між посланцями толерантності національного рівня та лідерами порозуміння регіональної мережі, що дозволить забезпечити ефективну комунікацію щодо поваги до прав і свобод людини, цінностей соціальної єдності та полілогу в регіонах України.  

 

Категорії: