Новини

01.10.2021
771

Василь Ільницький презентував нову книгу «Публіцистика українського фронтиру: аналітичні статті, нариси, інтерв’ю, репортажі»

Василь Ільницький презентував нову книгу «Публіцистика українського фронтиру: аналітичні статті, нариси, інтерв’ю, репортажі»

У п’ятницю, 1 жовтня, у рамках «Книга-фесту», побачила світ книга заслуженого журналіста України, директора Інформаційно-видавничого центру Василя Ільницького «Публіцистика українського фронтиру: аналітичні статті, нариси, інтерв’ю, репортажі». Як зазначає автор: "Збірка є певним творчим звітом за останні майже 20 років, у якому описані події, які мали місце на Закарпатті з 2005 року – між двох революцій і до сьогодні. Це книга, яку не обов’язково читати у порядку з першої по останню сторінку – можна розпочинати з будь-якої публікації, хоч з останньої, в залежності від теми, яка цікавить чи непокоїть у цю мить".

Публіцистична збірка складається з 9-ти розділів, у які вміщені  аналітичні статті, нариси, інтерв’ю та репортажі громадсько-політичної, транскордонної, історико-краєзнавчої, духовної та культурно-мистецької тематики, написані для видань «День» та «Срібна земля ФЕСТ».

Для зручності прочитання цієї книги автор згрупував публікації в окремі розділи за їхньою тематикою. Є тут блукання нетрями політики, багата на пригоди різноманітність житейських справ, пошана нескореним борцям-ветеранам за волю України та її нинішніми захисниками, знайомство з суспільними змінами у реформованих громадах, повчальні подорожі на «стик цивілізацій», захоплення виром історії та духовними оберегами рідного краю, естетична насолода від «перехрестя культур» та чуттєві нариси про шляхи-дороги своєї родини серпантинами долі на перевалах життя.

Як зазначає автор передмови професор Сергій Федака «Публікації цієї книги Василя Ільницького – не просто набір якісних авторських газетних матеріалів. Це – своєрідний зріз політичних, соціальних, історичних, духовних, культурно-мистецьких, транскордонних процесів початку ХХІ століття як на Закарпатті, так і на центральноєвропейських обширах загалом. Це – своєрідна сповідь публіциста про його суспільну місію, і водночас захоплююча віртуальна подорож у буремні часи нашої новітньої історії шпальтами газет, які для автора публікацій стали шпальтами його життя».

 

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: