Новини

05.08.2022
2103

Для Приймальної комісії УжНУ триває активна фаза прийому заяв та документів від вступників

Для Приймальної комісії УжНУ триває активна фаза прийому заяв та документів від вступників

Для Приймальної комісії УжНУ розпочалась гаряча пора – прийом заяв і документів від абітурієнтів. Наразі активна фаза подання документів триває для вступників на основі повної загальної освіти та молодшого спеціаліста. А для абітурієнтів, які бажають вступити на магістратуру, подання заяв для вступу розпочнеться 16 серпня.

Іванна Стерчо, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії УжНУ зазначає: «Прийом заяв і документів від вступників, які мають намір вступити на бакалаврат, розпочався цьогоріч 29 липня. А закінчується: о 18:00 8 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди, творчих конкурсів; о 18:00 23 серпня – для осіб, які вступають за результатами національного мультипредметного тесту, результатів зовнішнього незалежного оцінювання за 2019-2021 роки, а також творчих конкурсів, які були складені з 01 по 18 липня».

Працівники відбіркових комісій відзначають, що цього року заяви надходять у повільнішому темпі, ніж минулі роки, оскільки результати НМТ, які були введені МОНом замість ЗНО, отримали ще далеко не всі випускники шкіл. Проте це тільки питання часу. Стабільно зберігає тенденцію популярності серед вступників юридичний факультет. Юлія Телеп, відповідальний секретар відбіркової комісії юридичного факультету, розповідає: «Станом на 11 год. 5 серпня на основі повної загальної освіти на спеціальність «право» подано 90 заяв, «правоохоронна діяльність» – 85 заяв, міжнародне право – 14. На основі молодшого спеціаліста: «право» - 51 заява та «правоохоронна діяльність» - 5 заяв».

Також дуже актуальними серед абітурієнтів залишаються  ІТ-спеціальності, яких в УжНУ представлено декілька на різних факультетах. Серед них – «кібербезпека» на фізичному факультеті. Ганна Васильєва, голова відбіркової комісії фізичного факультету, ділиться: «Всього на фізичний факультет станом на сьогодні подано 66 заяв, найбільше саме на «кібербезпеку». Ця спеціальність цікава тим, що об’єднує в собі і сферу інформаційних технологій, і правоохоронну сферу. Це вкрай важлива спеціальність для країни зараз. Серед 35-ти заяв на «кібербезпеку» 15 з першою пріоритетністю. На другому місці за популярністю на нашому факультеті спеціальність «телекомунікації і радіотехніка».

 

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: