Новини

15.12.2021
2153

Впевнено до вершин: УжНУ посів високі місця у провідних рейтингах університетів QS World University Rankings : EECA та Green Metric 2021

Впевнено до вершин:  УжНУ посів високі місця у провідних рейтингах університетів QS World University Rankings : EECA та  Green Metric 2021

Одразу дві приємні новини для Ужгородського національного університету під кінець 2021 року! За оприлюдненими результатами двох рейтингів - QS World University Rankings : EECA та GreenMetric World University Rankings УжНУ закріпив свої високі позиції серед університетів України та регіону. 

Із 2019 року УжНУ є одним із небагатьох українських університетів, який є включеним до одного з найбільш авторитетних світових рейтингів університетів -  QS World University Rankings : EECA. У 2021 році  УжНУ входить у 56% найкращих університетів регіону (серед 451 університетів, які рейтингуються). Наразі університет знаходиться на 251-300 позиції.

 Серед українських університетів за рейтингом QS World University Rankings : EECA УжНУ займає 14 місце серед 41 вишів України. Також слід зазначити, що серед закладів вищої освіти України Ужгородський національний університет посів високу 5-ту позицію за кількістю іноземних студентів. У Web Impact УжНУ знаходиться на 10-й позиції. Даний індикатор базується на основі  Webometrics ranking, який в свою чергу відображає  рівень  міжнародної співпраці  та комунікації науковців університету.  За кількістю цитувань протягом останніх п'яти років університет посів 12-те місце. 

Щодо GreenMetric World University Rankings, то УжНУ зайняв  серед українських університетів високе  11 місце із 18 університетів, які потрапили до рейтингу. Для порівняння, у   2020 році УжНУ отримав 14 місце із 17 українських університетів, таким чином позиція університету у рейтингу  за один рік зросла на 3  пункти.

Green Metric - всесвітній рейтинг найбільш «екологічних» університетів світу. Цьогоріч у рейтингу GreenMetric World University Rankings взяли участь понад 956 вишів з 80 країн світу. Рейтинг оцінює діяльність університетів за показниками сталого розвитку: енергетика та зміна клімату, інфраструктура, вода, поводження з відходами, екологічна освіта, транспорт тощо.

 

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

 

 

Категорії: