Новини

12.07.2021
1756

Теорія + практика = ФІТ

Теорія + практика = ФІТ

Сферу ІТ можна охарактеризувати влучним висловом Льюїса Керрола - непересічного математика і чудового письменника: “Потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше!”. Айтівці УжНУ показують чудові результати у цій спортивній дисципліні, адже на факультеті панує атмосфера, що дозволяє поєднувати успіхи не тільки у програмістській практиці, але і у теорії.

Факультет інформаційних технологій славиться успіхами у підготовці майбутніх поколінь програмістів, вихованці факультету неодноразово ставали переможцями фахових олімпіад. Але на факультеті не забувають і про наукову роботу. Адже теоретичні розвідки, розробка новітніх алгоритмів і є тим локомотивом, який дозволяє вагонам джуніорів, лідів та сеньйорів впевнено рухатися у майбутнє.

Нещодавно рішенням атестаційної колегії МОН було присвоєно ступінь доктора наук відразу двом представникам ФІТ - Ігорю Федоровичу Повхану та Олександру Володимировичу Міці.

Роботу декана факультету, Ігоря Повхана, присвячено розробці алгоритмів для деревоподібних моделей класифікації. Даний підхід до розв’язання задач класифікації та розпізнавання об’єктів є актуальним, особливо з огляду на стрімкий ріст числа вакансій у такій галузі ІТ, як data science. Розробки Ігоря Федоровича вже активно впроваджуються в життя, зокрема для розв’язання окремих задач екології річок Карпатського регіону.

Наукові розвідки завідуючого кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександра Міци також мають неабияке практичне значення: результати даної роботи використовуються при моделюванні властивостей та оптимізації спектральних характеристик шарувато-неоднорідних структур, дослідження їх стійкості до технологічних похибок. Дане дослідження є надзвичайно актуальним, зважаючи на широке використання шаруватих структур у сучасних технологічних процесах.

Факультет інформаційних технологій щиро вітає Ігоря Похвана та Олександра Міцу із новими здобутками на науковій ниві, і бажає і надалі розвивати свої пошуки. Також, факультет запрошує на навчання абітурієнтів за спеціальностями інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки та інформаційні системи та технології.

 

Категорії: