Новини

19.02.2016
1922

Проблему транскордонного співробітництва обговорювали на засіданні клубу «Інтелектуальна платформа»

Проблему транскордонного співробітництва обговорювали на засіданні клубу «Інтелектуальна платформа»

Днями у залі Вченої ради УжНУ провели третє засідання Закарпатського дискусійного клубу розвитку і реформ «Інтелектуальна платформа». Основною тематикою зібрання стало транскордонне співробітництво та євроінтеграція. Модератором зустрічі став експерт офісу реформ в області Олег Лукша. З доповідями виступили сам Олег Васильович, проректор вишу Мирослава Лендьел та президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку «МАІРР» («IARDI») Наталія Носа.

Пан Лукша наголосив, що обрана тема є достатньо широкою, особливо для нашого регіону. Також повідомив, що при розробці стратегії розвитку Закарпаття транскордонне співробітництво розглядається вже як інструмент розвитку, а не один із пріоритетів, як це було рік тому. Доповідь Олега Васильовича стосувалася можливостей Ротарі Клубу у воєнній ситуації, що склалася в Україні.

Також він представив на розсуд загалу ідею створення англомовного сайту, який би неупереджено висвітлював події в країні: «Європейці повинні отримувати адекватну й правдиву інформацію про Україну. На жаль, держава нічого для цього не робить – і в цьому криється небезпека. Потрібно все брати в свої руки. Ця ідея звучить не вперше, але унікальність нашого проекту в тому, що у нього вже є «другий кінець», тобто ті, хто буде поширювати його в Європі».

Детальніше - на сайті Медіацентру УжНУ.

 

Категорії: