Новини

31.05.2021
628

Здобувачі освіти та молоді вчені факультету здоров’я та фізичного виховання стали призерами масштабної науково-практичної конференції в Самарканді

Здобувачі освіти та молоді вчені факультету здоров’я та фізичного виховання стали призерами масштабної науково-практичної конференції в Самарканді

В Самаркандському державному медичному університеті республіки Узбекистан 18 квітня 2021 року пройшла масштабна 75-я Міжнародна науково-практична конференція студентів медичних вузів та молодих вчених «СОВРЕМЕННАЯ МЕДИЦИНА И ФАРМАЦЕВТИКА: НОВЫЕ ПОДХОДЫ И АКТУАЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ», яка цьогоріч проводилася у змішаному форматі (очно-дистанційно).

Конференція вразила учасників своїми масштабами – наукові здобутки студенти та молоді вчені представляли в 14 секціях у різних напрямках медицини та охорони здоров’я та на пленарних засіданнях. Всього було представлено 332 доповіді молодих науковців із широкого переліку країн: Узбекистан, Україна, Туреччина, Індія, Казахстан, Таджикистан, Вірменія, Пакистан та інших. З вітальним словом у церемонії відкриття конференції виступив і ректор УжНУ проф. Смоланка В.І. 

Від Ужгородського національного університету в конференції з доповідями за результатами власних наукових досліджень виступили старший викладач кафедри фізичного виховання, аспірант ОНП «Фізична терапія. Ерготерапія», яка на першому пленарному засіданні представила доповідь «СПЕЦИАЛЬНЫЕ КОМПЕТЕНТНОСТИ МЕДИЦИНСКОЙ СЕСТРЫ ХИРУРГИЧЕСКОГО СТАЦИОНАРА КАК ЧЛЕНА МУЛЬТИДИСЦИПЛИНАРНОЙ РЕАБИЛИТАЦИОННОЙ КОМАНДЫ» та студентки магістерської програми «Громадське здоров’я» Крись Марія з доповіддю «КУЛЬТУРА ПОЛОВОЙ ЖИЗНИ СТУДЕНЧЕСКОЙ МОЛОДЕЖИ КАК ФАКТОР ФОРМИРОВАНИЯ РЕПРОДУКТИВНОГО ЗДОРОВЬЯ», Маслякевич Анастасія з доповіддю «ВОЗМОЖНЫЕ ПРИЧИНЫ ДЕТСКОГО УЛИЧНОГО ТРАВМАТИЗМА НА РЕГИОНАЛЬНОМ УРОВНЕ», які виступили на секційних засіданнях.

За результатами виступів компетентним журі конференції нашим здобувачам освіти і молодим науковцям присуджено один диплом ІІ ступеню і два дипломи ІІІ ступеню! 

Щиро вітаємо наших молодих науковців.

 

За інформацією факультету здоров’я та фізичного виховання

 

Категорії: