Новини

23.05.2023
687

Відійшла у вічність Тамара Іванівна Панаіт

Відійшла у вічність Тамара Іванівна Панаіт

З глибоким сумом повідомляємо, що  на 77- му році життя, 22 травня перестало битися серце нашої колеги, кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки фізичного факультету ДВНЗ «УжНУ» Панаіт Тамари Іванівни.

Народилась Панаіт Т.І. 12 квітня 1947 року. У 1965-1970 рр. навчалась на фізичному факультеті Ужгородського держуніверситету. За направленням працювала інженером у Закарпатській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. З 1976 року почала працювати на кафедрі фізичних основ мікроелектроніки  Ужгородського державного університету. Закінчила аспірантуру і  в 1979 році захистила кандидатську дисертацію. Вчене звання доцента кафедри твердотільної електроніки присвоєно у 1995 році.

Тамара Іванівна присвятила свою професійну кар’єру нанокомпозитним плівковим структурам з фотохромними біомолекулами в неорганічних та полімерних матрицях для біоелектроніки. Приймала участь у дослідженні  впливу детергентів на параметри фотоциклу бактеріородопсину в нанокомпозитних плівкових структурах. Її наукові здобутки неодноразово доповідалися на конференціях та висвітлені в більш ніж 40 публікаціях в різних наукових видань.

 Як педагог Тамара Іванівна забезпечувала читання загальних курсів з біофізики та медкібернетики на фізичному та медичному факультетах. Під її керівництвом було написано чимало курсових та дипломних студентських проєктів. Регулярно виступала з науково популярними доповідями  на міжобласних конференціях у м.Львів.

Тамара Іванівна була висококваліфікованим спеціалістом та хорошою колегою. Колектив кафедри  твердотільної електроніки та інформаційної безпеки, співробітники фізичного факультету, Ужгородського національного університету висловлюють глибоке співчуття родині з приводу важкої втрати.

 

 

За інф. фізичного факультету УжНУ

Інформаційно-видавничий центр 

Категорії: