Новини

01.07.2021
1501

Ужгородський національний університет долучився до платформи MISP-UA

Ужгородський національний університет долучився до платформи MISP-UA

Життя в інформаційній ері цифрових технологій та комунікацій несе в собі як позитивні аспекти так і негативні - кібератаки. Тому сьогодні дедалі гостріше постає питання пошуку ефективних і дієвих систем захисту інформації та IT-інфраструктури.

Для ефективної протидії кіберзагрозам Ужгородський національний університет та Служба безпеки України уклали меморандум про організацію взаємодії з питань обміну інформацією щодо кіберінцидентів з використанням Malware Information Sharing Platform & Threat Sharing “Ukrainian Advantage”. MISP-UA виконує функцію інформаційного щита в режимі реального часу та забезпечує не лише захист, а й протидію, реакцію і нейтралізацію кіберінцидентів. Ця платформа працює з 59-ма світовими каналами, що ведуть постійний обмін інформацією про кіберподії, має найактуальніше наповнення бази ідентифікаторів компрометації. Постійно оновлюється та наповнює світові системи захисту інформації даними про підозрілу поведінку інформаційних систем, проводить аудит та аналіз, що здатні передбачити шляхи атаки та загрози.

У межах реалізації меморандуму спеціалісти Центру інформаційних технологій університету (менеджери з кібербезпеки) отримають доступ до платформи MISP-UA, де вже зареєстровано багато державних і приватних підприємств.

“Добре пам'ятаємо наслідки серії масштабних кібератак 2017-го року, коли від вірусу “Petya” потерпала не тільки Україна, а також Німеччина, Польща та ряд інших країн. Томукоманда фахівців Центру інформаційних технологій прагне бути на крок попереду у питанні безпеки ІТ-інфраструктури університету. Співпраця зі спеціалістами кібербезпеки СБУ - це один із заходів, що вже впроваджено задля захисту від можливих кіберзагроз” - зазначив начальник ЦІТ, Олексій КУРУЦА.

 

За інформацією ЦІТ

Категорії: