Новини

30.10.2024
41

Цікава зустріч із видатною кондитеркою Галиною Репарюк, власницею кондитерської мережі «Галлія»

Цікава зустріч із видатною кондитеркою Галиною Репарюк, власницею кондитерської мережі «Галлія»

Вчора наші студенти факультету туризму УжНУ, спеціальності готельно-ресторанна справа, мали унікальну можливість зустрітись із видатною кондитеркою Галиною Репарюк, власницею кондитерської мережі «Галлія», авторкою відомого торту «Ужанська долина». Її діяльність вирізняється глибоким зв’язком із культурною спадщиною Закарпаття, використанням локальних продуктів, а також унікальним підходом до поєднання традиційних смаків та сучасних технологій. Під час зустрічі пані Галина поділилась зі студентами своєю історією, розповіла як за 20 років прийшла шлях та втілила мрію дитинства, змінивши професію. Розповіла про результи свого дослідження старовинних рецептів та історії кондитера Йозефа Шнайдгена, який колись працював у Перечині. Його спадок, а також гастрономічні традиції жителів долини річки Уж, стали для неї джерелом натхнення і основою для створення десертів, які підкреслюють автентичність та ідентичність нашого краю. Цей захід – чудова нагода для студентів перейняти кращі практики та на власні очі побачити, як майстерність та натхнення можуть перетворюватись у смачні візитівки Закарпаття. Впровадження локальних продуктів і культурного спадку у кожен десерт не тільки популяризує регіон, а й робить кондитерські вироби справжніми символами Закарпаття, що зберігають та передають історію та унікальну атмосферу рідного краю. Ми пишаємося тим, що наші студенти мають змогу спілкуватись та навчатися у професіоналів високого рівня, які розкривають тонкощі мистецтва кулінарії, історії та культури. Дякуємо пані Галині Репарюк за мотивацію, натхнення та практичні настанови майбутнім фахівцями HoReCa. 

Категорії: