Новини

08.03.2024
1160

“Погляду” – 25!

“Погляду” – 25!

Щомісячний університетський часопис “Погляд” відсвяткував 25-ліття з появи на світ першого примірника. А саме 26 січня 1999 р. вийшов номер нової газети, з ініціативи тодішнього ректора Володимира Сливки. У п'ятницю, 8 березня, прихильники “Погляду” зібрались, що відзначити знакову дату, привітати причетних та поділитись спогадами про діяльність газети. До зустрічі долучились керівництво вишу, теперішні й колишні працівники “Погляду”, викладачі та студенти.

Відкрив захід головний редактор часопису Володимир Тарасюк: “25 років – це 5 поколінь студентів, це певний відрізок, який пройшла не тільки газета, а й вся кафедра журналістики, це допомога деканів, бухгалтерії, відділу постачання й великої кількості небайдужих. Символічно, що ми зібрались у Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, оскільки більшість працівників газети є саме жінки”.

“Газета “Погляд” є одним із символів нашого університету. Я з величезним задоволенням читаю кожен випуск часопису. І мені подобається в ній все! А особливо, що завжди можна дізнатися більше цікавої інформації про працівників колективу та переглянути матеріали від студентства та про студентство. Тексти завжди читаються легко, незважаючи на складні теми та присутні елементи аналітики. Це мої особисті враження, але переконаний, що багато людей зі мною погодяться. Тож велика шана та вдячність за вашу плідну щоденну роботу” – наголосив ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Проректорка Мирослава Лендьел зазначила: “Велика перевага “Погляду”, що він вже 25 років виходить у паперовому форматі. Адже нині суспільство настільки втомилось від постійної цифрової інформації, сидіння за гаджетами, що для відпочинку мозок дійсно потребує читати щось справжнє, паперове, що ще пахне фарбою, що можна перегортати й роздивлятися. Всі засоби масової інформації нашого університету цікаві по-своєму. “Погляд” для мене – це поєднання аналітики, смаку та родинного затишку”.

Також привітали поглядівців:  Почесний доктор Ужгородського національного університету, президент Малої Академії Наук України Станіслав Довгий, директор Інформаційно-видавничого центру УжНУ, Заслужений журналіст України Василь Ільницький, декан філологічного факультету Юрій Бідзіля, професор кафедри української літератури Валентина Барчан, завідувач кафедри журналістики  Євген Соломін, голова Профкому УжНУ Тамара Суран, доцентки кафедри журналістики Галина Шаповалова, Ярослава Шебештян, Наталія Толочко, вчений секретар УжНУ Олена Мельник та інші. 

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

 

 

Категорії: