Новини

17.12.2018
1108

Міжнародна асоціація випускників УжНУ видала другий номер власного «Вісника»

Міжнародна асоціація випускників УжНУ видала другий номер власного «Вісника»

Вийшов друком другий випуск «Вісника Міжнародної асоціації випускників УжНУ», який логічно підсумовує майже дворічний період роботи громадської організації і підтверджує її можливості щодо розвитку й ефективної діяльності на благо альма-матер.

Випуск уже традиційно розпочинається вітанням президента Асоціації, ректора УжНУ Володимира Смоланки, у якому він відзначає успішну діяльність організації, а також керівників відокремлених підрозділів.

Традиційною є і рубрика «З історії альма-матер», до якої цього разу увійшла стаття про перший випускний УжНУ (автор – Наталія Толочко). Матеріал підготовлено на основі архівних документів. Цікаво, що в далекому 1951 році університет закінчило 64 випускники, а в липні 2018-го – 2,5 тисячі студентів.

З’явилась у другому випуску «Вісника» нова рубрика – «Неординарні особистості». Її матеріали розповідають про тих, хто визначав стратегію розвитку університету, організовував роботу великого колективу на посаді ректора. У рубриці представлені матеріали про  ректорів УжНУ Дмитра Чепура (автор – Іван Чаварга) і Володимира Сливку, а також спогади академіка АНВШ України Людвика Шимона.

У рубриці «Гордість УжНУ», яка також є новою для «Вісника», представлені випускники університету, які досягли високих вершин у науковій кар’єрі, зробили вагомий внесок у розвиток науки. Це справжні подвижники науки академік НАН України Отто Шпеник, члени-кореспонденти НАН України Юліан Височанський, Василь Мікловда, Степан Віднянський.  

Широко висвітлено у номері зустріч ветеранів вишу з членами правління Асоціації. Цінними є поради ветеранів щодо поліпшення навчального процесу, наукових досліджень, розвитку структурних підрозділів університету.

Цікавими є матеріали традиційної рубрики «УжНУ як старт успішного життя». Тут читач знайде інтерв’ю з випускником УжНУ професором Манхеттенського коледжу Ігорем Айзенбергом (автор – Наталія Толочко), професором Східно-Каролінського університету (США) Наталією Сірою (автор – Олексій Шафраньош), а ще – спогади кандидата фізико-математичних наук, розробника програмного забезпечення в ІТ-компанії «JustAnswer» (Сан-Франциско, США) Сергія Васильєва. Завершальною у рубриці «УжНУ як старт успішного життя» є стаття «Філфак класичний і модерний у спогадах і роздумах його випускників» (автор – Наталія Толочко). Після короткої інформації про факультет у матеріалі вміщено спогади шести випускників підрозділу, серед яких лауреати Державної премії України імені Тараса Шевченка Дмитро Кремінь та Петро Мідянка, заслужений журналіст України Тетяна Літераті та інші.

Подано інформацію про відокремлені підрозділи Міжнародної асоціації випускників УжНУ за кордоном, а також відповідальних за організацію та діяльність відокремлених підрозділів у Києві та Закарпатській області.

«Вісник» видано завдяки фінансовій підтримці члена правління Асоціації, генерального директора ТОВ «Сузір’я», заслуженого лікаря України Павла Ганинця, а також профкому викладачів і співробітників УжНУ (голова – член правління Асоціації Тамара Суран).

З електронною версією випуску можна ознайомитись, перейшовши за посиланням https://www.uzhnu.edu.ua/uk/infocentre/get/18252.

Наталія Толочко,

прес-секретар Асоціації

 

Категорії: