Новини

04.04.2024
1930

Кілька сотень майбутніх вступників відвідали факультети УжНУ під час “Днів відкритих дверей”

Кілька сотень майбутніх вступників відвідали факультети УжНУ під час “Днів відкритих дверей”

Протягом трьох днів кілька сотень охочих дізнатись більше про факультети Ужгородського національного університету відвідали “Дні відкритих дверей”. В останній день заходів, 4 квітня, майбутні абітурієнти знайомились ближче з біологічним факультетом, факультетами здоров’я та фізичного виховання, інформаційних технологій, іноземної філології, суспільних наук, ННІ хімії та екології та Українсько-угорським навчально-науковим інститутом.

Багато вступників зацікавились навчанням на факультеті здоров’я та фізичного виховання. Для початку гості підрозділу зустрілись з керівництвом факультету та студентським активом. Декан Едуард Сивохоп зазначив: “Протягом 23 років наш колектив проводить підготовку висококваліфікованих фахівців за трьома галузями  знань:  “01. Освіта/Педагогіка”, “ 22 Охорона/Здоров’я” та “05 Соціальні та поведінкові науки”. На факультеті діють 4 кафедри – фізичного виховання, фізичної реабілітації, основ медицини та наук про здоров'я. Три з яких є випусковими й одна профільна. За першим (бакалаврським) рівнем готують фахівців за освітніми  програми: «Фізична культура», «Фізична культура і спорт», «Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка. Здоров’я людини)», «Фізична терапія ерготерапія»та «Клінічна психологія». Також детально про спеціальності розповіли завідувачі кафедр факультету здоров’я та фізичного виховання –  Іван Маріонда та Ярослав Філак. 

Далі для учасників “Днів відкритих дверей” Діана Сідун-Сович, асистент кафедри наук про здоров’я, підготувала психологічний тренінг “Як допомогти собі та іншим в стресі” та ознайомила з освітньо-професійною програмою «Клінічна психологія». Клінічних психологів на факультеті готують уже третій рік. Випускники можуть працювати в центрах психологічного забезпечення, соціально-трудової реабілітації дорослих, консультаційних психологічних центрах з надання психологічної допомоги населенню; в лікувально-профілактичних медичних закладах та ін.

Також для учнів провели майстер-клас «Сучасні методики виконання класичного масажу». Насамкінець майбутні вступники отримали змогу під час екскурсії факультетом оглянути аудиторії з сучасним обладнанням, спортивні зали, плавальний басейн та футбольне поле. 


Ганна Фельцан,
Інформаційно-видавничий центр

Категорії: