Новини

18.04.2018
2879

Військова кафедра УжНУ провела відкритий урок та зібрала чимало охочих дізнатися про підрозділ

Військова кафедра УжНУ провела відкритий урок та зібрала чимало охочих дізнатися про підрозділ

У середу, 18 квітня, студенти кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету на чолі з викладачами провели відкритий урок з військової підготовки. У головному корпусі вишу можна було не тільки поспілкуватися із здобувачами військового фаху, але й на власні очі побачити матеріальне оснащення кафедри, приміряти бронежилети та каски й переглянути відеоролики про навчання.

З самого ранку відкритий урок привернув увагу чималої кількості студентів та викладачів. Не оминув цікавого заходу і проректор з наукової роботи Ігор Студеняк, який наголосив на важливості відкритості військового підрозділу вишу та зауважив, що його керівництво обрало правильний вектор для спілкування зі студентами.

Керівник військового підрозділу полковник Василь Олійник не тільки радо спілкувався зі студентами, але й особисто брав участь у демонструванні військової зброї. «Дуже важливо, аби ми змогли розвіяти ті міфи та стереотипи, які зупиняють нашу молодь у вступі на кафедру військової підготовки. Ми хочемо аби студенти перестали боятися військової форми чи зброї, адже ми проводимо навчання за різними напрямами. На кафедрі військової підготовки ми даємо унікальну можливість – поєднувати здобуття вищої освіти та отримання військового  звання. Сьогодні не перший урок такого типу, адже ми вже встигли відвідати юридичний факультет та факультет історії та міжнародних відносин.

Нині демонструємо студентам різноманіття стрілецького та артилерійського озброєння, чимало елементів з військово-інженерної підготовки: міни, гранати. Також доступні охочим прилади для спостереження, тобто все, що стосується розвідки місцевості та супротивника загалом. Нам приємно, що подібні відкриті уроки привертають увагу молоді та демонструють зацікавлення і представниць слабкої статі» - зауважує керманич кафедри військової підготовки УжНУ.

Керівництво кафедри зауважує, що з кожним роком охочих здобути військову освіту стає дедалі більше, а особливістю залишається збільшення жіночого складу груп. Василь Олійник зізнається, що цьогоріч відбудеться декілька нововведень, зокрема кафедра отримала дозвіл на набір студентів-першокурсників, а також відбулося збільшення акредитованих місць за спеціальністю «Психологія» до 60 осіб, на противагу минулорічним – 30.

 

 Не оминули нагоди побачити чим живе кафедра військової підготовки і студенти факультету суспільних наук. «Сьогодні унікальна нагода для тих, хто ніяк не може визначитися та наважитися подати документи на кафедру, адже не до кінця розуміє в чому полягає її особливість, та й, певно, для чого взагалі необхідна. Особисто мені було цікаво поспілкуватися не тільки з викладачами, але й зі студентами, адже вони, як інсайдери, зможуть відповісти на питання чесно та з власного досвіду, - зізнається другокурсниця Крістіна Швенда. – Як бонус, я сфотографувалася зі зброєю та приміряла бронежилет. Особисто для себе вже вирішила – буду подавати документи, вже і обрала спеціальність  «Психологія», адже переконана, що отримання військового звання «без відриву» від здобуття вищої освіти – унікальна нагода, якою не варто нехтувати. До того ж, мій батько військовий, тому наслідувати його приклад для мене дуже приємно».

 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

Категорії: