Новини

23.05.2023
463

Вийшли з друку навчальні посібники учасників міжнародного наукового проєкту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в УжНУ» І.Я. Тодорова, І.В. Артьомова і П.В. Токаря

Вийшли з друку навчальні посібники учасників міжнародного наукового проєкту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в УжНУ» І.Я. Тодорова, І.В. Артьомова і П.В. Токаря

У рамках виконання міжнародного наукового проєкту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в Ужгородському національному університеті» (академічний координатор проєкту – директор НН Інституту євроінтеграційних досліджень, кандидат історичних наук, доцент Іван Артьомов), слідом за навчально-методичним комплексом для студентів-магістрів з дисципліни «Актуальні проблеми зовнішньої політики України» іколективною монографією «Європейська та євроатлантична інтеграція України: стан і перспективи реалізації (2014-2022 рр.)»  (автори – Артьомов Іван Володимирович, Віднянський Степан Васильович, Тодоров І́гор Ярославович, Токар Петро Васильович) вийшли з друку навчальні посібники членів команди дослідників – учасників міжнародного наукового проєкту І.Я. Тодорова, І.В. Артьомова і П.В. Токаря.

 

Тодоров І.Я. Євроатлантична інтеграція України. Історія та сучасність: навчальний посібник. — Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2022. — 376 с.

Навчальний посібник за авторства відомого експерта-євроатлантиста, професора Ужгородського національного університету Ігоря Тодорова підготовлено з метою підвищення загального рівня знань про реалізацію конституційного положення щодо інтеграції України до НАТО, проблеми міжнародної та європейської безпеки.

Призначений передусім для викладачів закладів вищої освіти, які читають курс з євроатлантичної інтеграції України для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» (галузь знань 29 «Міжнародні відносини», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»).

Утім, видання буде корисним для всіх, хто цікавиться об’єктивним і здійснюваним в інтересах усього народу процесом входження України до НАТО.

 

Зовнішня політика та національна безпека України: документи і матеріали 2014-2022 рр.: навчальний посібник-хрестоматія / уклад. і коментар: І.В. Артьомов. Ужгород : ТОВ «РІК-У», 2023. – 380 с. 

Навчальний посібник-хрестоматія містить найбільш актуальні документи та витяги з питань нормативно-правового забезпечення зовнішньополітичної діяльності та національної безпеки держави в умовах анексії Криму, війни на Донбасі, а потім і розв’язання Росією повномасштабної війни проти України.

Для студентів спеціальностей з галузі знань «Міжнародні відносини».

 

Імміграція і транснаціоналізм: навчальний посібник / Анакіна Т.М., Гай-Нижник П.П. та ін.; за ред. П.В. Токаря. Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2023. – 372 с.

Навчальний посібник підготовлено з метою поглиблення знань студентів при вивченні проблем міграції, біженців, транснаціоналізму та їх впливу на процеси євроінтеграції.

Призначений для викладачів закладів вищої освіти, які читають курс «Імміграція і транснаціоналізм», здобувачів ОС «Магістр» (галузь знань 29 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»).

Видання буде корисним для всіх, хто цікавиться глобаль ними проблемами імміграції і транснаціоналізму, практичним досвідом ЄС у цій сфері, досліджує долі мільйонів біженців ‒ наших громадян.

Авторський колектив: Анакіна Т.М., Гай-Нижник П.П., Головко-Гавришева О.І., Малиновська О.А., Марусик Ю.В., Медеубаєва Ж.М., Месєжніков Г., П’ятковська О. Р., Токар П.В., Черепенчук В.М.

 

Категорії: