Новини

22.09.2021
1944

В УжНУ відбулася зустріч із представниками Посольства Великої Британії

В УжНУ відбулася зустріч із представниками Посольства Великої Британії

У середу, 22 вересня, у залі Вченої ради відбулася зустріч представників Посольства Великої Британії, радниці з політичних питань Кейт Давенпорт, та фахівця з політичних питань і програми Chevening Юлії Кондрушенко зі студентами Ужгородського національного університету. Під час зустрічі обговорювалися відносини України і Британії, робота Посольства, крім цього студентам представили стипендіальну програму Chevening.

Відкрила зустріч та познайомила студентів із гостями проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел. «Приємно, що ми маємо можливість провести таку подію в офлайн-режимі. Чесно кажучи, ми вже трохи заскучили за подібними зустрічами, зокрема із представниками дипломатичної місії Великої Британії. Переконана, що наш захід буде корисним для студентів, які цікавляться можливостями навчання, стажування у цій країні».

Пані Кейт Давенпорт розповіла про власний шлях до дипломатичної роботи, розповіла про особливості роботи посольства.  «Часто робота Посольства уявляється багатьом людям, як робота з паспортами і візами, британськими та українськими громадянами. Але це тільки частинка тієї праці, яка ведеться Посольством. Основна частина роботи полягає у інформуванні британського уряду про те, що відбувається в Україні в політичній, економічній сферах, які тенденції розвитку спостерігаються. Також ми всіляко підтримуємо реформи та демократичний розвиток України. Крім цього, важливим напрямком роботи Посольства є питання торгівлі та економічного розвитку між Великою Британією та Україною» - розповіла  Кейт Давенпорт.

Юлія Кондрушенко розповіла студентам про можливості програми Chevening Scholarships, яка є однією з найпрестижнішіх нагород для навчання в Сполученому Королівстві. Ці стипендії надаються молодим лідерам, тим, хто має потенціал в майбутньому впливати на прийняття рішень у державі та формувати громадську думку. 

«Ми шукаємо людей, які мають своє, унікальне бачення. Це може бути й про життя країни загалом, державницьке бачення, але можливо ви хочете вивчити щось інше, наприклад комунікації,  чи інші сфери діяльності – ми можемо дати вам цю можливість. Програма стосується тих людей, які мають диплом бакалавра та досвід 2 років роботи. Це може бути не тільки формальна робота, але й стажування, чи  волонтерство.  Також повинно бути добре знання англійської мови. Що ми пропонуємо? Ми повністю оплачуємо навчання, надаємо стипендію, яка буде достатня для проживання, надаємо візу, оплачуємо транспортні витрати» - зазначила Юлія Кондрушенко.  

На зустрічі студенти мали можливість поставити багато запитань щодо специфіки дипломатичної роботи, взаємин України та Великої Британії, а також програми Chevening.

 

Детальніше про програму Chevening можна дізнатися за посиланням.

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: