Новини

07.10.2019
2383

В Українсько-угорському навчально-науковому інституті УжНУ відбулася зустріч з делегацією угорських урядовців та дипломатів

В Українсько-угорському навчально-науковому інституті УжНУ відбулася зустріч з делегацією угорських урядовців та дипломатів

У понеділок, 7 жовтня, в Українсько-угорському навчально-науковому інституті УжНУ відбулася зустріч з представниками уряду та дипломатами Угорщини. На зустрічі були присутні в.о. ректора УжНУ Олександр Сливка, проректори Мирослава Лендьел та Дмитро Сойма, директор інституту Олександр Шпеник, директор Інформаційно-видавничого центру Василь Ільницький. Угорську делегацію представляли  Держсекретар уряду Угорщини, відповідальний за національну політику Арпад Янош Потапі, Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайло та Генеральний консул Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі. 

Зустріч була присвячена трагічній сторінці в історії Угорської революції 1848-1849 років – страті в місті Арад тринадцятьох генералів угорської армії, які керували військовим спротивом проти об’єднаних російських та австрійських військ. Подія відбулася 170 років тому - 6 жовтня 1849 року. 

У рамках зустрічі відбулася міні-екскурсія Українсько-угорським навчально-науковим інститутом, для підтримки якого угорським урядом була надана суттєва фінансова підтримка. Вітаючи угорських колег в.о. ректора УжНУ Олександр Сливка зазначив: «Наша співпраця – не зводиться виключно до розмов та круглими столами. Дякуючи їй ми маємо хороші результати, спрямовані на поліпшення якості освіти наших студентів, які обрали навчання в Українсько-угорському навчально-науковому інституті. Ми маємо надію, що ця співпраця буде тривати й надалі». 

Зустріч продовжилася творчим виступом студентів Українсько-угорського навчально-наукового інституту, присвяченому пам’яті арадських мучеників.

Олексій Шафраньош,

Інформаційно-видавничий центр 

 

Категорії: