Новини

26.03.2024
1557

В УжНУ вітали учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

В УжНУ вітали учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

Закарпаття знову зустрічає найталановитішу молодь України. З 26 по 30 березня в Ужгороді проходить IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. В олімпіаді беруть участь 24 команди з 22 областей країни. Організаторами заходу є Міністерство освіти і науки України, Ужгородський національний університет, Національний центр “Мала академія наук України”, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА-ОВА,  Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти. 

Відкриття олімпіади та представлення команд відбулось в Ужгородському національному університеті. Привітав учасників у стінах вишу ректор УжНУ Володимир Смоланка: “Ми горді зустрічати неймовірно талановитих юнаків та дівчат та раді, що саме в нашому університеті відбуватиметься це дійство. Також приємно й самому пригадати атмосферу олімпіад своєї молодості – а саме поєднання почуттів конкурентності з товариськістю. Тож бажаю вам не тільки хороших змагань, а й приємних знайомств, спілкування й нових друзів. І, звісно, будемо щасливі бачити вас у майбутньому у лавах студентів УжНУ”.


“Напрямок, який ви брали, є одним з найважливіших не тільки в Україні, а й у світі. Адже сьогодні айтівець – це одна з найзатребуваніших професій, до того ж високооплачувана. Тож бажаю вам здобути якнайбільше знань та досвіду, які обов’язково вам пригодяться в майбутньому, а також цікавого проведення часу в нашому краї” –  звернувся до збірних заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Пацкан.

Крім цього вітальними словами підтримали учасників олімпіади: президент МАН, Почесний доктор УжНУ Станіслав Довгий,  голова журі, консультант з інформативної галузі комунальної установи “Центр професійної розвитку “Освітня траєкторія” Дніпровської міської ради Микола Кузічев та керівник Центру розвитку талантів компанії SoftServe в Івано-Франківській і Закарпатській областях Юрій Безгачнюк.


Ганна Фельцан,
Інформаційно-видавничий центр

Категорії: