Новини

10.11.2023
1634

УжНУ підписав договір про співпрацю з американською волонтерською організацією “International Medical Response”

УжНУ підписав договір про співпрацю з американською волонтерською організацією “International Medical Response”

У п’ятницю, 10 листопада, в УжНУ відбулась заключна зустріч між керівництвом університету та групою лікарів зі США, які представляють організацію SUNY Downstate Health Sciences University i Maimonides Medical Center. Команда  у складі:  Амбереін Слім, Джошуа Шиллера, Мерта Ерогула, Елі Гармуша, Сема Кіма, Емілі Анкс, Еріка Розмана, Рубена Страєра та Піта Бобера тиждень перебувала з робочим візитом в Ужгородському національному університеті, де ознайомлювалась із медичним та медичним №2 факультетами, проводила лекції та практичні заняття для студентів та співпрацювала з викладачами. 

Ректор УжНУ Володимир Смоланка подякував гостям за плідну роботу, проведену в стінах університету, а також за всебічну допомогу й підтримку США українському народові. Учасники робочої групи поділилися своїм досвідом та враженнями від вишу, а також позитивними відгуками про співпрацю зі студентами-медиками. Під час зустрічі було обговорено ідеї щодо майбутніх кроків спіробітництва. 

Було вирішено закріпити результати роботи договором про співпрацю між УжНУ та волонтерською організацією “International Medical Response”, до якої входять члени групи, що сприятиме розвитку спільним освітнім та дослідницьким проєктам. У межах співробітництва відбуватиметься проведення лекцій, практичних занять чи інших форм навчання студентів, спільна організація навчальних курсів, поїздок, конференцій, семінарів, заходів, спрямованих на сприяння міжкультурному діалогу, співпраця в науково-дослідній діяльності і т.д. 



Ганна Фельцан,

Інформаційно видавничий центр

Категорії: