Новини

26.01.2023
253

ПРОЄКТ «ДОПОМОГА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ»

ПРОЄКТ «ДОПОМОГА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ  ОСОБАМ У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ»

Днями, у рамках ініціативи УжНУ факультету суспільних наук, а саме кафедри психології та громадської організації «Неємія», яка є імплиментаційним партнером Верховного комісаріату ООН у справах біженців в Україні відбулася зустріч завідувачки кафедри психології, професорки Уляни Михайлишин та координаторки проєкту «Допомога внутрішньо переміщеним особам у Закарпатській області», доцентки кафедри психології Оксани Смук з директоркою ГО «Неємія» Тетяною Мачабелі.

Професорсько-викладацький склад кафедри психології та студенти разом з ГО «Неємія» у рамках проєкту приймають участь у наданні соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Актуальними напрямами роботи є запобігання прояву булінгу щодо дітей ВПО та мобінгу дорослих, виявлення проявів девіацій та адикцій, психологічного стану та розладів серед людей, що зазнали впливу травмуючих подій війни. Обговорюються питання, зокрема, як підтримати себе та близьких, як керувати емоціями у складні часи, як вгамувати біль і знайти себе у нових життєвих умовах, як планувати в часи невизначеності та де знайти ресурси для цього. Цікаво, що в межах проєкту працюють професійні психологи з навичками допомоги людям, а також ті, хто прагне професійно підготуватися та стати до найважливішої роботи у цей час.

У рамках проєкту проводяться тренінги, лекції, семінари та практикуми з актуальних проблем і завдань роботи з різними категоріями внутрішньо переміщених осіб, що забезпечує підвищення рівня фахових знань студентів, сприяє формуванню практичних вмінь та навичок.

Здобуті у процесі даної ініціативи додаткові теоретичні та практичні знання дозволять забезпечити сталість результату проєкту та надати додаткові можливості покращення матеріально-технічної складової навчання.

За інформацією кафедри психології

Категорії: