Новини

05.09.2022
207

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ В НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ФАКУЛЬТЕТУ СУСПІЛЬНИХ НАУК

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ В НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ФАКУЛЬТЕТУ СУСПІЛЬНИХ НАУК

У перші дні нового навчального року відбулося засідання науково-методичної комісії факультету суспільних наук ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Згідно з порядком денним на засіданні методичної комісії розглянули низку надзвичайно важливих та актуальних питань щодо життєдіяльності факультету.

Розпочали засідання з одноголосного прийняття до складу комісії Шандри Богдани Богданівни, кандидата юридичних наук, доцента кафедри філософії та Токара Маріана Юрійовича, доктора наук з державного управління, професора кафедри політології і державного управління.

Далі присутні члени комісії обговорили «План роботи науково-методичної комісії ФСН на 2022-2023 навчальний рік». Відповідно до Плану роботи члени комісії, крім основних завдань, планують проводити навчально-методичні семінари на факультеті суспільних наук, вивчати та поширювати позитивний педагогічний досвід викладачів факультету, інших структурних підрозділів та закладів вищої освіти, налагоджувати співпрацю із зарубіжними колегами щодо обміну досвідом методичної роботи, залучати студентів до проведення круглих столів, тренінгів та обговорення освітніх програм тощо.

Присутній на засіданні декан факультету, професор Остапець Юрій Олександрович запропонував оптимізувати план роботи комісії, включивши до нього актуальні питання акредитації освітніх програм на факультеті, а також розгляд розробок інтерактивних методів навчання, впровадження нових форм, методів та технологій навчання науково-педагогічних працівників факультету та перевірку створення дистанційного курсу (відповідно до Додатку 2 до наказу № 130/01-04 від 21.04.2022 р. «Про затвердження норм часу для планування й обліку навчальної роботи та перелік основних видів методичної, наукової й організаційної роботи»). План роботи науково-методичної комісії на 2022-2023н.р. затвердили в цілому.

Згодом розглянули питання про уніфікацію документації по проходженню практики студентами на факультеті суспільних наук.

Відтак члени методичної комісії одноголосно прийняли рішення доповнити п. 1 «Розробка навчальних планів, навчальних програм, робочих навчальних планів, робочих навчальних програм» Додатку 2 до наказу № 130/01-04 від 21.04.2022р. «Про затвердження норм часу для планування й обліку навчальної роботи та перелік основних видів методичної, наукової й організаційної роботи» словами «участь у науково-методичній комісії факультету суспільних наук».

Насамкінець обговорили внесення змін у розподіл балів, які отримують здобувачі вищої освіти (на підставі Наказу ДВНЗ УжНУ від 19.08.2022 р. №192/01-04 «Про організацію освітнього процесу у 1 семестрі 2022/2023 навчального року») та внесення відповідних змін у документацію факультету.

Відповідно до кожного пункту порядку денного учасники засідання розглянули і затвердили проєкти рішень.

 За інформацією науково-методичної комісії

Категорії: