Новини

23.05.2022
611

Відбулася четверта студентська наукова конференція «NORD – perspective interdisciplinare»

Відбулася четверта студентська наукова конференція «NORD – perspective interdisciplinare»

Після перерви через COVID-19  Північний університетський центр Байя-Маре (Румунія) організував 4-ту студентську наукову конференцію «NORD – perspective interdisciplinare». Ця конференція  проводиться згідно з договором про співпрацю між Ужгородським національним університетом та Північним університетським центром Бая Маре Клужського Технічного університету.

«Наразі відбулися три конференції, це вже четверта, а минулого року в Україні відбулася онлайн конференція. Але попередні рази студенти факультету іноземної філології УжНУ мали нагоду відвідати м. Бая Маре, взяти участь у роботі конференції, познайомитися зі студентами вузу та налагодити дружні зв’язки.

Цього року конференція відбулася у змішаному форматі: учасники з України підключалися онлайн. Студентка 4 курсу румунської філології Едіта  Югас, яка знаходиться на семестровому навчанні за програмою обміну Erasmus+, презентувала свою роботу безпосередньо у румунському вузі.

Вже стало доброю традицією, що на відкриття подібних заходів приїжджають поважні гості з усього світу. У роботі цієї конференції брали участь: Тімоті Герхардсон - радник з питань преси та культури Посольства США в Румунії, та викладачка англійської мови Коледжу Монтгомері Меріленд Стефен Гледсон.

Позитивним є той факт, що окрім сертифікатів про участь у даному заході та публікацій у науковому виданні найкраща доповідь буде відзначена грошовою премією.

 

Тарас Дацьо, старший викладач кафедри романських мов та зарубіжної літератури  УжНУ

Категорії: