Новини

02.12.2021
515

Кафедра туризму ДВНЗ «УжНУ» разом з Харківською державною академією культури взяла участь у Всеукраїнській кампанії «16 днів проти насильства»

Кафедра туризму ДВНЗ «УжНУ» разом з Харківською державною академією культури взяла участь 
у Всеукраїнській кампанії «16 днів проти насильства»

З ініціативи Міністерства освіти і науки України напередодні 10 грудня – відзначення Міжнародного дня прав людини – проводиться щорічна Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Місією зазначеної акції є привернення уваги до проблем захисту прав різних категорій українського суспільства.

Цього року у рамках партнерської співпраці кафедру туризму ДВНЗ «Ужгородський національний університет» було запрошено кафедрою туристичного бізнесу Харківської державної академії культури взяти участь у круглому столі на тему «Права людини в сучасному суспільстві». Запрошеним доповідачем від кафедри туризму ДВНЗ «Ужгородський національний університет» стала к. держ. упр., ст. викл. Руслана Кривенкова з темою доповіді «Захист прав та свобод туристів в умовах сучасних викликів: державноуправлінський аспект», яка визначила основні виклики для туристичної галузі України на сучасному етапі (введення карантинних обмежень під час пандемії COVID-19, диджиталізація туристичної діяльності, глобалізація та ін.), проінформувала про найважливіші з 2500 поданих депутатами правок до нової редакції Закону України «Про туризм», констатувала заходи Державного агентства розвитку туризму України щодо створення незабаром Національної туристичної організації (Destination Management Organization – DMO), до складу якої входитиме по 1 представник від кожної з 24 областей України.

Також запрошеними доповідачами були Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Олександр Міненков; Інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції України, капітан поліції Олександр Сало; Голова громадської організації «Харківська асоціація незрячих юристів» Олег Лепетюк.

У круглому столі мали можливість взяти участь в межах вивчення навчальної дисципліни «Туристичне країнознавство» здобувачі за ОС «бакалавр» 2-го року навчання зі спеціальності 242 «Туризм» ДВНЗ «Ужгородський національний університет», а також здобувачі за ОС «бакалавр» 2-го року навчання зі спеціальності 242 «Туризм» Хмельницького національного університету (відповідно до договору №17 від 11.11.2021 р. про навчання за програмою академічної мобільності між університетами-партнерами: ДВНЗ «Ужгородський національний університет» факультетом туризму та міжнародних комунікацій і Хмельницьким національним університетом факультетом управління, адміністрування та туризму). Загалом у роботі круглого столу взяло участь до 30  осіб.

Дякуємо колегам за співпрацю! Надіємось на проведення у майбутньому спільних науково-комунікативних заходів як для науково-педагогічних працівників, так і для здобувачів вищої освіти за ОС «бакалавр» та «магістр».

За інформацією кандидата наук з державного управління,

ст. викл. кафедри туризму Руслани КРИВЕНКОВОЇ

Категорії: