News

29.11.2022
668

УВАГА! До Програми медичних гарантій включено новий пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги

УВАГА! До Програми медичних гарантій включено новий пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги

Цикл тематичного удосконалення «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами та розладами, пов’язаними з вживанням психоактивних речовин згідно керівництва mhGAP на первинному рівні медичної допомоги»

До Програми медичних гарантій включено новий пакет  “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”. Він дозволить збільшити капітаційну ставку для сімейних лікарів, які мають відповідну освіту, що підтверджує їхню можливість здійснювати ранню діагностику та надавати базову психологічну допомогу.

Сімейний лікар зможе проводити оцінку психічного стану дорослих і дітей, надаватиме медичну та психологічну допомогу пацієнтам із розладами. Він займатиметься проведенням фармакологічних і психосоціальних втручань, зокрема короткострокової психологічної допомоги. Також він зможе проводити міжособистісну, когнітивно-поведінкову терапію та консультування за методом розв’язання проблем.

Якщо пацієнту потрібна більш спеціалізована психологічна допомога, сімейний лікар буде скеровувати його до профільних фахівців у відділення психологічної реабілітації та у спеціалізовані психіатричні відділення.

Укласти контракт із Нацслужбою здоров’я на пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги” зможуть медичні заклади, в яких сімейні лікарі мають відповідний рівень підготовки за сертифікованим курсом.

Факультет післядипломної освіти проводить освітні заходи, до тематик яких включено саме цей розділ медицини. Так, з 28 листопада по 09 грудня 2022 року проходитиме цикл тематичного удосконалення «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами та розладами, пов’язаними з вживанням психоактивних речовин згідно керівництва mhGAP на первинному рівні медичної допомоги». Успішне завершення навчання передбачає отримання відповідного посвідчення та 50 балів БПР.

Щоб зареєструватися на курс - перейдіть за посиланням  https://fpo.uzhnu.edu.ua/courses/753/

 

Додаткова інформація за телефонами:

+380677421688 - Загальні та організаційні питання: Гечко Михайло Михайлович, заступник декана

+380502704169 - Питання реєстрації та оплати: Логойда Маріанна Федорівна, провідний спеціаліст деканату

+380664959049 - Технічні питання реєстрації: Курах Артур Васильович, асистент

Можете, також, написати нам на офіційну адресу електронної пошти:

f-podp@uzhnu.edu.ua або у Viber, WhatsApp +380980600704

Categories: